Berluskoni prodaje vilu “skandala”

0

Vila Skandala: iz italijanskih medija

Kako piše milanski dnevnik "Korijere dela sera", vila Čertoza, jedna od najvrednijih nekretnina u vlasništvu milijardera Berluskonija, biće prodata za 450 miliona evra porodici Al Najhan koja vlada bliskoistočnim emiratom Abu Dabi.

 

List navodi da se pregovori oko kupovine "skandal" vile vode već meseca dana i da bi dogovor mogao da padne u toku ove sedmice.

Prelepa vila, koju čini kompleks od tri zgrade na terenu od oko 80 hektara, smeštena je na ekskluzivnoj rivijeri Kosta Smeralda, ima 2.600 kvadratnih metara sa sedam spavaćih soba i desetak drugih prostorija.

Na imanju su i jezero i veštački vulkan, sedam bazena i egzotičan park sa retkim biljkama koji održava armija od 20 baštovana.

Berluskoni je nedavno izjavio da posle objavljivanja fotografija koje su na ovom imanju krišom snimili paparaci, na kojima je on u društvu golišavih devojaka, ima osećaj da su "njegovu vilu poharali lopovi".

"Korijere dela sera" piše da je među zainteresovanima za kupovinu vile bilo i nekoliko ruskih tajkuna kao što su kralj votke Tariko Rustam, šef Gazproma Ališer Usmanov i tajkun Roman Abramovič, ali da ih je astronomska cena nekretnine pokolebala.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here