Biblioteku grade uz hram

0

Sveštenik Mićić i neki od članova Crkvenog odbora
 

Tako je planirano da uskoro počne nadgradnja parohijske zgrade kako bi se dobio prostor za biblioteku, ali i za boravak dece tokom liturgije, pogotovo u zimskom periodu. Sveštenik Dragan Mićić zadovoljno je najavio da je zahvaljujući nesebičnoj podršci vernika, Crkvenog odbora, inženjera Bore Tegeltije i predstavnika katoličke crkve gotov projekat za izgradnju prostora iznad parhijske zgrade.
 

Duhovne pesme

Parohijski hor "Sveti Nikolaj Velimirović" pojanjem daje duhovni doprinos svakoj liturgiji i bogosluženju. Članovi hora su različitih zanimanja i angažovani su dobrovoljno u aktivnostima u parhiji. Grozdana Mićić i Svetlana Marjanović su nedavno snimile CD sa 15 duhovnih pesama. Melodičnim i čistim glasovima otpevale su između ostalog duhovne pesme "Tropar Svetom Vasiliju", "Dobro doš’o Hriste", "Sveti Jovane"… Disk može da se nabaviti u hramu Svetog Oca Vasilija.

– Želja nam je da obezbedimo prostor gde mogu da borave deca, da provedu jedno vreme u toku liturgije jer ne mogu da izdrže u hramu zbog dužine duhovne službe. Nadgradnjom bismo dobili mesto da otvorimo malu biliblioteku kako bi deca ujedno mogla da pročitaju neku zanimljivu knjigu, popiju sok ili čaj i bolje se upoznaju – kaže sveštenik Mićić.
 

Kao i mnogo puta do sada, katolička crkva iz Linca pokazala je dobru volju i pomoći će izgradnju ovog projekta. Njen predstavnik Erih Jeger je zajedno sa Borom Tegeltijom usaglasio sve planove i projekat za izgradnju i sada preostaje da počnu radovi.
 

Vernici iz parohije su mnogo puta do sada potvrdili koliko su odani crkvi jer su prilozima omogućili da počne otkup hrama, freskopisanje, izgradnja kapele za paljenje sveća u dvorištu hram. Nema sumnje da će podržati i ovu akciju na dobrobiti svih koji veruju i posećuju hram u Lincu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here