Gmunden prestonica srpskog folklora

0

Najmlađi članovi "Kneza Lazara": Domaćini će imati šta da prikaću svojoj publici
 

Domaćini jednog od najvećih kulturnih događaja u organizaciji srpske zajednice u Austriji očekuje više stotina gostiju tako da će jedna od najznačajnijih kulturnih institucija u Gmundenu biti mala da primi sve zainteresovane.
 

Brojni gosti

Očekuje se da će na ovoj smotri prisustvovati više uglednih gostiju. Dolazak su najavili predstavnici lokalnih austrijskih vlasti i naših diplomatskih predstavništava. U Gmunden bi trebalo da doputuju i predstvnici Ministarstva za dijasporu Vlade Republike Srbije. Predviđeno je da se učesnici okupe oko 11.00, a oko 13.00 sati bi zvanično trebalo da počne takmičenje.

– Imamo potvrdu da će doći 17 klubova, odnosno kulturno-umetničkih društava. Očekujemo da ovo bude jedna od najbrojnijih smotri do sada. Ovim putem želeo bih da zahvalim predstavnicima grada koji su nam izašli u susret i omogućili da u pozorištu organizujemo smotru. Možda će biti više gostiju nego mesta, ali nadam se da ćemo naći rešenje. Naš klub je spreman za organizaciju i poželeo bih svima dobrodošlicu i uspeh u takmičenju – istakao je u ime kluba "Knez Lazar", domaćina prestižne manifestacije, Dragiša – Gica Vasiljević, odnedavno predsednik Saveza Srba u Austriji.
 

Prema dosadašnjim najavama, odnosno potvrdama o učešću, u Gmunden će doputovati predstavnici naših klubova iz osam austrijskih pokrajina. Izostaće jedino takmičari, odnosno udruženja iz Koruške jer se nisu prijavili za učešće. Predstavnici ove pokrajine nisu učestvovali ni u radu skupštine Saveza Srba u Austriji, niti izboru novog rukovodstva.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here