Bije, a razvod ne daje

0

Jedan 24-godišnji muškarac iz Graca prijavio je policiji zlostavljanje od svoje žene. On je, kako je naveo, mesecima bio izložen maltretiranju svoje 21-godišnje supruge. Bio je izložen napadima, nasilju i pretnjama u zajedničkom stanu. Tek ove nedelje on je skupio hrabrosti da prijavi suprugu policiji.

Izbačena iz stana
Tokom saslušanja ona je negirala optužbe i navela je da ju je suprug napao. Međutim, policajci nisu poverovali u priču žene i podneli su protiv nje prijavu zbog nanošenja telesnih povreda i pokušaja nanošenja težih povreda. Ona je izbačena iz stana.

Svekodnevno u Austriji se dešava nasilje u porodici, ali su obično muškarci ti koji tuku supruge, a u najređim slučajevima su muževi žrtve.
Iz straha i stida najveći deo se ni ne usuđuje da prijavi da ga žena tuče.
Međutim, 24-godišnjak očigledno nije video izlaz iz teške situacije i odlučio se na odlazak u policiju.
Od oktobra prošle godine njegova supruga je počela da ga tuče, najpre pesnicama, a potom ga je zlostavljala i na druge načine, nanoseći mu povrede.
Tako je u dva navrata bacala i kuhinjski nož na 24-godišnjaka, a oba puta su noževi promašili metu.
Da bi izbegao dalje napade, on je planirao da se razvede. Međutim, supruga to nije želela da prihvati i zapretila je svom mužu da će ubiti nerođeno dete, vršeći na taj način pritisak na njega da ostane u zajedničkom domu.
U četvrtak veče došlo je do nove svađe između bračnog para, usled koje je žena ponovo nasrnula brutalno na muža, nanevši mu lakše povrede.
Tada je suprug odlučio da ode kod policije i prijavi ženu zbog zlostavljanja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here