Bosiljak miriše na Srbiju

0

Nagrađeni aplauzima: Folklorna sekcija imala šta da pokaže
 

Na bini su pod rukovodstvom kulturnog referenta i poznatog harmonikaša Zorana Gajića devojke i dečaci predstavili bogat program. Izvedene su šopske i šumadijske igre koje su pozdravljene burnim aplauzima brojne publike.

Raznovrsna srpska kuhinja na štandu "Bosiljka"

Za potpuno predstavljanje matice posebno su se potrudile najviše majke članova brojnih sekcija udruženja iz Velsa.

 

One su za ovu priliku pripremile raznovrsna domaća jela iz srpske kuhinje i brojne poslastice. Bilo je tu po običaju proje, pite, uštipaka… a posebno raznovrsnih kolača.

Nije naravno nedostajala ni domaća rakija, koje je i te kako poznata među učesnicima ove manifestacije, ali ni domaće vino.

Na lepo ukrašenom štandu vredno su radile devojke u srpskim nošnjama, a od prodatih specijaliteta prikupljeno je i nešto novca za potrebe kluba.
 

Danas u Figenu

Članovi Bosiljka nastavljaju saradnju s drugim srpskim kulturno-umetničkim društvima i klubovima širom Austrije. Danas putuju kod prijatelja iz Udruženja "Petar Kočić Zmijanje" iz Figena u Tirolu, na njihovu tradicionalnu prolećnu manifestaciju. Polazak je zakazan za 13 sati ispred prostora Sajma (Mešegelande), a svi detalji o putu mogu se dobiti na telefon 0660 3470617.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here