BRAVO – UAAA

0

Bravo
U Smederevskoj Palanci i danas se živo sećaju kako su u poplavi 1999. godine dobili pomoć od opštine od 6.000 dinara, zato se danas snalazi kako ko stigne. Neko je podigao kredit, nekom je pomogla familija iz inostranstva, a nekom Rajko Grujić, vlasnik Fabrike za preradu drveta. Iako je i sam poplavljen, sve što je ostalo netaknuto u fabrici, od vrata, prozora do nameštaja, poklonio je ljudima koji su sve izgubili.
I tako se Srbija snalazi kako zna i ume. Da je država doterala do duvara, to je jasno čak i rumunskim nadničarima, koji su od Evrope videli samo srpske njive. E sad srpske njive čekaju Arape i sve strane investitore. Dotle svi prave humanitarne koncerte, koje plaća opet isti narod!
A on je izvukao i poslednju paru iz džepa da pomogne onima kojima je takvu istu paru odnela voda. Sad svi zajedno imaju ponekog Rajka Grujića, kojem još samo mogu da upale sveću za zdravlje.
U Srbiji odavno nema drugih nagrada, sem duševnih. Zato sad svi poplavljeni budno prate nebeske prilike.
U Srbiji samo Bog plaća, opština je bankrotirala.

UAAA
Dok očajna država obećava stranim investitorima da će im platiti 70 odsto poreza i doprinosa u Srbiji samo da otvore kakvu bilo proizvodnju i daju kakvu bilo platu radnicima, mora se nekako napuniti budžet. I tako beogradske vlasti najaviše reforme. A kad običan građanin u Srbiji samo čuje reč "reforma", odmah se u’vati za bušan džep gde mu stanuje srce. Zato i Srbi najviše umiru u Evropi od srca. Organ im je pao na niske grane.
I dok srce klepeće, gradski funkcioneri važno objavljuju da će reforma "autobuse, tramvaje i trolejbuse postaviti na zdrave noge, ali mere neće biti popularne". Zdrave noge svakog beogradskog autobusa naći će se u džepu odrpanog Beograđanina. Jer poznato je da jedan gradski autobus nema srce, ali ga ima građanin, i to ga je dobio džabe od Boga. A grad Beograd morao je čak da kupi i gradski autobus. Doduše, samodoprinosom građana pre 30 godina, ali to je davno bilo. Danas se to zove reforma, što znači i reformu građanskog džepa. Tako sad za mesečnu kartu nema da se voziš dokle ti srce ište, nego onoliko koliko ti propiše reforma! Umesto srca imaćemo zdrave autobuse!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here