Vesti
HITRI NAPADAČ: Luk Ivanović

Posle Nikole Mileusnića, koji je još u junu stigao u redove Brizbejn Roura, napad višestrukog prvaka A-lige pojačao je još jedan Srbin. Talentovani Luk Ivanović (21) napustio je redove Sidneja i preselio se u glavni grad Kvinslenda kako bi sebi obezbedio veću minutažu u najjačem fudbalskom takmičenju Australije.

Ivanović je po dolasku u Brizbejn izjavio da se prilikom izbora novog kluba vodio željom da igra standardno, ali i da nastavi fudbalski razvoj kroz rad sa trenerom Vorenom Munom.

– Uzbuđen sam što sam postao član ovako velikog kluba. Razgovarao sam sa trenerom Vorenom Munom i od njega dobio jasne smernice kako on želi da Brizbejn igra u narednoj sezoni. Mogu samo da kažem da to definitivno odgovara mom stilu igre, jer ja volim direktnu igru, volim da driblam i postižem golove – rekao je Ivanović.

Hitri krilni napadač proveo je prethodne dve i po godine u Sidneju i sa nebesko plavima osvojio dve šampionske titule. Međutim, posle obećavajuće sezone 2019/2020. u proteklom šampionatu je šansu dobijao “na kašičicu”.

Istina, igrao je na 22 utakmice, što u A-ligi, što u Ligi šampiona Azije, ali je imao skromnu minutažu. Takav je bio i Lukov učinak, pošto je uspeo da postigne samo dva gola.

– Jedan od glavnih razloga što sam došao u Brizbejn je da bih dobio više prostora da pokažem šta zaista mogu. Jedva čekam da sezona počne. Saigrači su me sjajno primili i već sam se uklopio – kaže Ivanović.

O igračkim kvalitetima momka koji je deo fudbalskog stasavanja proveo u Belim orlovima iz Boniriga, pozitivno se izjasnio i trener Brizbejna.

– Mi smo klub koji veruje u mlade igrače, ali imamo i velika očekivanja od njih. Smatramo da Luk ima sposobnosti i stav koji su neophodni da vrlo brzo počne da doprinosi našoj igri i rezultatima – kazao je Voren Mun.

Kada u oktobru počne A-liga, gledaćemo Brizbejn Rour na srpski napadački pogon – Mileusnić na levom, a Ivanović na desnom krilu.

U Sidneju nema garancija

Trener Sidneja Stiv Korika se takođe oglasio povodom odlaska Ivanovića.

– Luk je želeo garancije da će biti standardan u prvom timu, a to u Sidneju ne može da dobije nijedan igrač – rekao je Korika i dodao da Ivanović “u protekle dve sezone nažalost nije uspeo da se izbori za mesto u timu”. – Konkurencija u našem napadu je izuzetno jaka i iako je razočaravajuće što je Luk odlučio da ode u drugi klub, njegovim odlaskom se otvorilo mesto za druge talentovane momke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here