Brnabićeva završila posetu Berlinu

Vestionline, Tanjug
Tanjug/AP
Ana Brnabić i Angela Merkel u Berlinu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić sastancima sa rukovodstvom i predstavnicima BITKOM-a, digitalne asocijacije koja predstavlja više od 2.600 kompanija digitalne ekonomije, završila je dvodnevnu posetu Berlinu.

Reč je o asocijaciji koja radi u svim oblastima digitalizacije i njene primene i partner je nemačkoj vladi u pitanjima digitalne transformacije.

Brnabić je juče popodne, tokom susreta, predstavila prioritete Srbije u digitalizaciji, pre svega u obrazovanju i e-Upravi i istakla da joj je cilj ekonomija zasnovana na znanju i inovacijama.

Podsetila je i da je potpisan Memorandum o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma o formiranju regionalnog centra za četvrtu industrijsku revoluciju u Beogradu.

Predsednica vlade se prethodno sastala sa predstavnicima Udruženja porodičnih preduzetnika koje okuplja 450 kompanija u porodičnom vlasništvu.

Pored malih i srednjih preduzeća, članovi udruženja su i velike kompanije, a među njima i Lidl, Rošman, Bosć, Falke, Gabor, Aldi, Stihl..

Brnabićeva je sa predstavnicima udruženja razgovarala o mogućnostima novih investicija, a oni ocenili da je Srbija dobra investiciona destinacija.

Premijerka je u Berlin došla na poziv nemačke kancelarke Angele Merkel.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime