Cane pljunuo na državu

0

Funkcioner SRS-a Dragan Todorović za "Vesti" kaže da veruje da su Canetove izjave tačne.

Caneta štite političke partije koje su bile na vlasti prethodnih deset godina: Dragan Todorović
 

"Državni organi ne rade svoj posao kako treba, pre svega mislim na Tužilaštvo i ostale resore koji bi trebalo da se uhvate u koštac sa kriminalom i korupcijom. Sada nikako ne bi trebalo da se desi kao u onoj narodnoj "tresla se gora, rodio se miš", da neka nova afera pokrije ovu i da se sve zaboravi."
 

Najavili ste sednicu Odbora za bezbednost na tu temu, mislite da će to imati nekog efekta?

"Neću odustati. Pozvaću Republičkog javnog tužioca, Ministarstvo unutrašnjih poslova, predstavnike Bezbednosno-informativne agencije da im predstavim podatke koje imam i da bi smo dokazali javnosti da je u sve ovo upleten ceo državni vrh."
 

Mislite na partije koje su sada na vlasti?

"I na one koje su bile proteklih godina."
 

Ministarka pravde Snežana Malović tvrdi da država ne može ništa da uradi bez obzira na poternicu, jer se Subotić nalazi u Švajcarskoj?

Deset miliona evra za DS?

 

Kad kažete da Subotića štiti državni vrh, na koga mislite?

"Na političke partije koje su bile na vlasti prethodnih deset godina. A treba se setiti da je Cane izjavio da je 2001. godine dao deset miliona evra za finansiranje Demokratske stranke, pa se ništa nije desilo."

 

"Ponekad je bolje ne reći ništa, nego reći glupost. Tragično je kad ministar pravde tako nešto izjavi."
 

Mislite li da Caneta neko štiti?
 

"On je druga linija, prva je državni vrh."
 

Da li je Subotić, time što se javio uživo u TV emisiju, udario šamar sudstvu?
 

"Ne sudstvu, već građanima. Ja sam imao drugačiji osećaj, osećao sam se poniženo kao građanin. U kakvoj mi to državi živimo, kad preko televizijske emisije saznajemo čijim parama su odrađene privatizacije, pa tek onda državni organi reaguju."
 

Zar naši tužioci i ministri ne bi trebalo da se osećaju slično?
 

"Meni je nečuveno da najviši organi dozvole da im neko ko je na poternici tako pljune u lice. I Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu pravde, agencijama za borbu protiv korupcije i pranja novca, tužilaštvu. I svi ćute."
 

Verujete li da su Subotićevim parama Mišković i Beko kupili "Večernje novosti" i "Luku Beograd"?
 

"Verujem, jer to nije jedini slučaj. Privatizacije u Srbiji su odrađene sa parama kriminalaca. Bogoljub Karić je davno rekao da je izlaz iz finansijskih problema rešio tako što je dobio pozajmicu od jednog kontroverznog biznismena. To je vrh ledenog brega i to mora da se sruši."
 

Mislite da je to moguće?
 

"Moj mozak je podeljen. Jedna strana na osnovu dosadašnjeg iskustva govori da je nemoguće, a druga da moramo da se borimo."

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here