ATAImages
Svetlana Ceca Ražnatović

Dino Merlin već decenijama stvara muziku koju voli publika širom Balkana. Popularni pevač napisao je brojne hitove za velike zvezde na našim prostorima.

Nakon što su zakazani koncerti Dina Merlina privukli ogromnu pažnju javnosti širom regiona, muzičar se oglasio i prokomentarisao brojne aktuelne teme koje se tiču njegovog nastupa u Beogradu. Tom prilikom Merlin je otkrio detalje saradnje sa Svetlanom Cecom Ražnatović.

– Pesma “Beograd” je napisana za Cecu Veličković u Švajcarskoj, u St. Galenu, jedne noći početkom ’91. godine, na molbu njenog tadašnjeg partnera Haruna Samardžića. Tada sam joj napisao tri pesme, među kojima je i pesma “Beograd” – rekao je Dino Merlin u intervjuu za “Kurir”.

Nakon njegove izjave oglasila se i Svetlana Ražnatović koja je govorila o saradnji sa Dinom.

– Dino Merlin je za mene namenski napravio jednu pesmu, a to je “Zaboravi”, kada smo se sreli kao što je on rekao, zahvaljujući mom bivšem partneru koji ga je poznavao. Dino i ja smo se sreli u hotelu u Švajcarskoj, sećam se svake rečenice. Doneo je “Zaboravi”, koja mi se odmah dopala. Nakon toga mi je rekao: “Doneo sam jednu pesmu koja je duetska, ali ja ne mogu da je snimim zbog poznate situacije u tom momentu. Ali pošto ti imaš najspecifičniju emociju u glasu, mislim da ćeš ti jedina to znati da doneseš”. Meni je jako imponovalo kada mi je on to rekao, pogotovo devojci koja ima 20 godina. Uzela sam pesmu “Beograd”, iako je bila duetska. Donela sam tu pesmu u Beograd, kod Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, međutim, to se njima nije dopalo. “Zaboravi” da, ali “Beograd” ne. Međutim, ipak sam odlučila da na albumu “Fatalna ljubav” ubacim pesmu “Beograd”. U svemu mi je pomogao Oliver Mandić, jer u tom trenutku nije bilo dela: “Ovo sećanje, ruši meni sve, moj Beograde, zagrli me…” Tu smo dopisali muziku i tekst, sklopili smo sve i to je postao hit za sva vremena. To je istinita priča, možda je Merlin zaboravio, ali ja nisam – navela je Ceca i priznala da je trebalo da ona i Dino Merlin ponove saradnju, ali do toga nije došlo:

– Jednom prilikom sam se posle svega čula sa Merlinom, početkom dvehiljaditih. Trebalo je ponovo nešto da sarađujemo, međutim, posle se nikad nismo više čuli. Lepo smo pričali, razgovarali… Interesantno je da mi je sve pesme Dino poklonio. U trenutku kada su izlazile pesme, nisam smela da uzmem rizik na sebe i da ga potpišem. To jesu njegova dela i ne može niko da spori. Tada su bile usijane glave i nisam želela Merlinu da pravim probleme. Razmišljala sam da čoveka ne dovedem u bilo kakav problem.

2 COMMENTS

  1. Зато ти носиш зелено а он се у Мостару у димијама и турбану , клео , да треба Србе на врбе.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here