EPA/Stephanie Lecocq
Predsednik Češke Petr Pavel

Predsednik Češke Petr Pavel izjavio je da članice NATO-a mogu da razmatraju članstvo Ukrajine u vojnoj alijansi tek nakon zavreštka konflikta.

– U ovom trenutku veoma je teško govoriti o konkretnim datumima kada je reč o članstvu Ukrajine u NATO-u, dok je zemlja u ratu. Prvo mora da se okonča taj rat – rekao je Pavel, govoreći na konferenciji za medije u Briselu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

On je, istovremeno, istakao da su zapadne zemlje spremne da pruže dugoročnu podršku Ukrajini, prenosi Tas.

– Ne postoji alternativa podršci Ukrajini – naglasio je češki predsednik, prenosi Tanjug.

3 COMMENTS

  1. Pa normalno. Po clanu 5 – svaka clanica NATO pakta je u ratu ako je jedna od njih napadnuta ili je u ratu. Sta sad treba da celi Natov svet aktivno ratuje? Putin je naterao Finsku, i uskoro i Svedsku da budu Nato clanice…pa ce i Ukrajinu da izgubi. Eto mu i Donjeck i Lugansk, ali eto mu Nato za vrat. Pa ce mu i Gruzija sesti za vrat ako izgubi ovaj nesretni rat u Ukrajini. On je vrlo los predsednik. Ponizio je Rusiju.

  2. Zasluzeno porazeni treba konacno da priznaju i potpisu kapitulaciju, jer cena svakodnevno raste. Na kraju nista od Ukrajine nece ostati. Vratice se onome sto je oduvek bila – geografski pojam. Izgleda da su “jaki i slozni” to uvideli.

  3. Zasluzeno porazeni treba konacno da priznaju i potpisu kapitulaciju, jer cena svakodnevno raste. Na kraju nista od Ukrajine nece ostati. Vratice se onome sto je oduvek bila – geografski pojam. Izgleda da su se “jaki i slozni” sa tim slozili.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here