Premijer Slovačke Robert Fico je izjavio da Slovačka ne vidi nijedan razlog da prizna tzv. Kosovo i ubuduće će biti u grupi nekolicine zemalja koje o ovom pitanju imaju isto mišljenje.

Ovakvog stava drže se i ostale četiri članice Evropske unije Španija, Grčka, Rumunija i Kipar koje su velika podrška Srbiji u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

Važnost principa

Fico kaže da je Slovačka mala zemlja koja se drži principa da male zemlje koje nemaju naoružanje i ne rešavaju svoje probleme vojnim putem, mogu samo da se oslanjaju na međunarodno pravo.

– Ako imamo isto tako hrabrosti da kažemo da i u slučaju Ukrajine vidimo kršenje međunarodnog prava, onda i u slučaju Kosova imamo hrabrosti da kažemo isto to. Zato ako ostajemo na platformi poštovanja međunarodnog prava, standardima kako treba da nastane nezavisna država, u tom slučaju se možete uzdati u nas. Mi ne vidimo nijedan razlog da priznamo Kosovo – istakao je za Tanjug.

Na pitanje da li zbog tog stava Slovačka trpi pritisak, Fico kaže da je već navikao da, ako nekada izgovorite hrabro mišljenje i kažete istinu, a ne kažete ono što od vas očekuju “liberalni, progresivistički mediji”, postajete predmet kritike.

On je, govoreći o situaciji na KiM, citirao slovačku izreku “Ko želi da se tuče, palicu će naći” i rekao da se puno priča o EU integraciji, da su pregovori Srbije u toku, kao i da zna da je pitanje tzv. Kosova tema koja koči ceo proces…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

1 COMMENT

  1. Pazite ljudi ne zamajavajmo mi sami sebe sebe nego istražimo i pročitajmo između rječenica izaslanika ,Kvinte i ostalih ,Država koji daju izjave pročitajmo njihov skrojen plan..!! Zasjedanje zaračenih strana pod istim ,Patronatom takorječeno stolom Ukraine i Rusije uskoro pod imenom ,Primirje i mir uz posrjedovanje ,Turske države u Turskoj i prjecednika ,Turske Redzep Taip Erdogan ko posrednjika biče uskoro sve su spremili ovi ,Globalisti da mora dase dođe do privremenog primirja isto tako dase rješe neka druga pitanja u svjetu primirje Palestine i Izraela posredništvom Turske i priznanje kvazi države ,Kosovo od strane Španije,Grčke, Rumunije i Ukraine kako bi mogli započeti dogovore o pristupanju ,Kosova u NATO aliansu, uskoro pod imenom investicije za razvoj ,Energetike i izgradnju Puteva i ostalo ,Globalisti djeliče..!! Stotine Milijarde nepovatnog kredita ovim gore pomenutim državama i uz ogroman pritisak od strane EU i SAD biče obeležen slučaj u ,Ovalnoj sobi u Kapitol hilu ,Priznanje ,Kosova od strane istih tih država uz ,Administraciji i posredništvom TRUMP biče obeležavanje
    donošenje ,Mira u cjelom svjetu i rešavaju sukobe i ratove kongres ,Republikanaca intenzivno radi u tom projektu več dvije godine kako bi pokazali glasačima i svjetu da Republikanci i SAD jesu za mir u svjetu.
    .Hvala na odvojenom vrjemenu čitanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here