Danas kad se čitava planeta suočava sa velikim izazovima i teškoćama moramo stalno podsećati da za, holokaust, rasizam, genocid, mržnju i prezir prema drugom čoveku, nema mesta među slobodnim narodima, poručila je na državnoj ceremoniji povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve Holokausta ministarka kulture Maja Gojković, koja je svečanosti prisustvovala u svojstvu izaslanika predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Stradanje Srba, Roma i Jevreja

Gojkovićeva je na skupu kod Spomenika žrtava genocida u Drugom svetskom ratu, naglasila da je Holokaust jedna od najpotresnijih i najdubljih tragedija čovečanstva i da je u strahotama Drugog svetskog rata srpski narod stradao sa Jevrejima i Romima.

– Mi veoma dobro znamo šta znači biti žrtva genocida i šta znači kad se gasi čitav jedan svet i nestaje u paklu uništenja i mržnje – navela je i dodala da to za nas nisu samo istorijske lekcije, već naša živa sećanja.

Gojkovićeva je podsetila da je Srbija među prvim zemljama na svetu usvojila zakon o povraćaju imovine žrtvama Holokausta bez pravnih naslednika i obnavlja memorijal Centralne kule Starog sajmišta…

Opširnije čitajte u sutrašnjem izdanju “Vesti”.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here