Da li ste “zreli” za detoksikaciju?

0

Detoksikacija podrazumeva čišćenje od nezdrave hrane, ali i navika
 

Alergije

Ako vam u jesen jačaju simptomi alergija, moguće je da se uzrok ne krije samo u polenu koji nadražuje vaš nos i grlo, već i u stanju vašeg organizma i imuniteta.


Nesanica
Ako imate problema sa spavanjem, velike su šanse da vam je preopterećena jetra, koja radi prekovremeno i onemogućava vam da utonete u okrepljujući san. Ovaj organ je glavni razgrađivač štetnih materija iz organizma, uključujući i hemikalije iz  lekova, kao i alkohola.

 

Slatkiši
Preterano uživanje u slatkim proizvodima od rafinisanog šećera je navika koje se može uporediti s zavisnošću.

 

Brzinski trik za uklanjanje ove želje vrlo je jednostavan: u čašu obične vode umešajte 3 kašičice jabukovog sirćeta, pa popijte svaki put kad imate potrebu za čokoladicama.

 

Osip
Izgled kože je odličan pokazatelj šta se zapravo događa u organizmu. Ako vam izbiju plikovi praćeni svrabom, telo vam poručuje da se bori s nekim tipom upale, koja je obično uzrokovana nezdravom hranom.

 

U lečenju ovih nepravilnosti kože možete koristiti pojedine prirodne čajeve, u zavisnosti od vrste osipa koji imate. Najbolje je da se konsultujete sa dermatologom.

 

PMS
Ako svakog meseca patite od predmenstrualnih tegoba, moguće je da ste jedna od glavnih kandidatkinja za detoksikaciju organizma.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here