EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova u tehničkom mandatu Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema nameru da vodi rat, ali kada bi to želela – “Kosovu ne bi pomoglo ni milion ‘džavelina'”.

On je prokomentarisao i najavu američkog ambasadora Kristofera Hila da će SAD isporučiti protivtenkovske sisteme „džavelin“ Kosovu. Dačić je rekao da se taj slučaj ne može posmatrati izolovano.

– Reč je o dugoročnom strateškom partnerstvu da se pomogne kosovska nezavisnost. Treba uzeti u obzir sve što se dešavalo od 1999. godine. Pa ista ta Amerika, ali i drugi, je naoružavala OVK. I sada rade isto – rekao je Dačić.

On je dodao da naoružavanje Kosova očigledno „ima za cilj jačanje kosovske nezavisnosti kroz jačanje njiohovih bezbednosnih struktura“. Dačić je istakao i da je to u suprotnosti sa Rezolucijom 1244, ali da Srbija nema načina da se tome suprotstavi.

– Srbija mora da razvija odnose i sa onim zemljama koje priznaju kosovsku nezavisnost i ne samo da je priznaju, već i rade na njenoj promociji, pa je čak i naoružavaju. Moramo, jer želimo da očuvamo mir i stabilnost – rekao je Dačić.

5 COMMENTS

  1. kako bre nema nacina ima treba sve zemlje koji salju naurzanje albancima na kosovo i metohiji da se tuze medju narodnom zudu jer su prkrsili dogovor

  2. Ivica Dačić zaboravlja da NATO jeste i biće na Kosovu, pa je sebi dao oduška i setio se svojih fraza iz doba ratne Miloševićeve politike i posegao za još jednom radikalskom rabotom, zveckanjem oružjem.

    Njegova izjava da ako bi Srbija želela rat, milion Džavelina ne bi pomoglo Kosovu ne dolikuje ozbiljnim političarima jer se može tumačiti i kao pretnja, ali suštinski služi samo za unutrašnji PR vlasti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here