EPA/Roman Pilipey
Ivica Dačić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ocenio je, povodom najave da će Crna Gora i ove godine poslati predstavnika na obeležavanje četvrt veka od akcije “Oluja”, da je zvanična Podgorica otišla predaleko u širenju antisrpske politike.

– Nažalost, više nije iznenađenje što se Crna Gora pridružuje jedinoj državi u Evropi koja slavi etničko čišćenje sopstvenih građana. Aktuelna vlast u Podgorici otišla je predaleko u širenju antisrpske politike, pa se posle priznavanja Kosova, pretnji da će zvati NATO da ih brani od Srbije i progona Srpske pravoslavne crkve, morbidni tulum na Kninskoj tvrđavi nameće kao prirodan tok – rekao je Dačić.

Crnogorski MSP: Dačić vređa dve susedne države

Povodom izjave šefa diplomatije Ivice Dačića da najava prisustva predstavnika Crne Gore na proslavi akcije “Oluja” u Kninu, predstavlja prirodni tok širenja antisrpske politike, iz crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova navode da je Crna Gora navikla na “uobičajene jadikovke nad sudbinom kninskih Srba upravo od onih koji su im, u to vreme, takvu sudbinu i pripremili, a u čemu je sadašnji šef srpske diplomatije imao svoju ulogu”.

Crnogorsko Ministarstvo spoljnih poslova ocenjuje da je regionalna javnost još jednom bila u prilici da svedoči Dačićevom pokušaju da komentariše svaki potez i svaku izjavu zvaničnika i institucija u zemljama regiona, ukoliko se oni ne uklapaju u njegov politički i vrednosni pogled na svet.

– Međutim, ovde nije reč o tome, već o predstojećim izborima u Crnoj Gori, pa je ‘zgodno’ na krajnje nepriličan način napasti i u jednoj rečenici vređati čak dve susedne države – ističu u resoru Srđana Darmanovića.

Prema njihovoj oceni, rečnik koji se koristi, osim političke promašenosti, takođe je, i ne po prvi put, jedinstven doprinos antologiji diplomatskog neukusa.

– Jasno je da Dačić ovakvim nacionalističkim izjavama želi da se svojim dosadašnjim koalicionim partnerima i ideološkim istomišljenicima, preporuči za još jedan mandat, čime je opet srpska spoljna politika postala talac unutrašnjih previranja i političkih kalkulacija – navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore.

3 COMMENTS

  1. Djukanovic koji je devedesetih bio blizak Milosevicu i podrzavao njegovu politiku, sada glumi kako je on i CG bio “demokrata” . Mafijaši koji se prave pametni i koji nemaju trunke ni ponosa niti poštenja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here