Tanjug

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je danas polaznike Centra za osnovnu policijsku obuku (COPO) i učenika Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” kojima je poručio da jake države nema bez jake policije i vojske i da znanje koriste u čuvanju ustavnog poretka, bezbednosti i stabilnosti zemlje i bespoštednoj borbi protiv kriminala.

– Vaš dolazak u MUP je od velikog značaja za unapređenje bezbednosti i reda u društvu. Donećete svežu energiju, ideje i motivaciju neophodne za napredak policijske službe – rekao je Dačić u Centru za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, u kojem se trenutno obučava 1.095 budućih pripadnika saobraćajne, granične i policije opšte nadležnosti.

Srednju školu unutrašnjih poslova, koja je prošle godine ponovo počela da školuje buduće policajce, pohađa 226 učenika koji su prošli stroge kriterijume selekcije, pokazavši najbolje rezultate, saopšteno je iz MUP-a.

– Vi birate profesiju, a ne ona vas. S obzirom da ste sami odabrali da postanete policajci, znači da ste spremni da prihvatite odgovornost, na odricanja i na sve izazove i rizike koje ta profesija stavi pred vas. Spremni ste da čast i poštenje, zaštitu građana i njihove imovine, zakona i Ustava Srbije stavite ispred svakog ličnog interesa – rekao je ministar i istakao da su hrabrost, ponos, poštenje i posvećenost odlike srpskog policajca.

Dačić, koji je i potpredsednik Vlade Srbije, je poželevši polaznicima COPO i učenicima škole “Jakov Nenadović” dobrodošlicu u redove MUP, poručio i da će se svojoj državi najbolje odužiti ako znanje i veštine budu koristili da štite i čuvaju građane Srbije, gradeći sa njima neraskidiv odnos poverenja, kao i da ponosno nose uniformu srpske policije.

Ministar je obišao i radove na izgradnji objekta za smeštaj i obuku učenika Srednje škole unutrašnjih poslova kojim će značajno biti unapređeni uslovi školovanja budućih policajaca.

Dačić je danas obisao polaznike 42, 43, 44 i 45. klase COPO i 39. genraciju učenika Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović”.

1 COMMENT

  1. Знаћи…по твоме , сада ће те штитити људе на Косову.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here