Kosovo online
Daut Haradinaj u kosovskoj skupštini

Poslanik Alijanse za budućnost Kosova Daut Haradinaj obrazložio je danas u Skupštini zahtev opozicije za sazivanjem vanredne sednice, rekavši da se pre tri godine Kosovo suočavalo sa velikim pritiskom Srbije i da je dijalog koji je vodila predstavnica EU Federika Mogerini favorizovao Srbiju.

U skupštinskoj sali je prisutan i premijer Aljbin Kurti, a brat bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja istakao je da je pritisak prema Kosovu za ukidanje takse tokom mandata prethodne vlade bio veliki, ali da kosovska strana nije popustila.

– Srbija cilja da oduzme teritorije Kosova i sa svojim saveznicima cilja na slabljenje Kosova – rekao je Haradinaj.

Podsetio je da je sadašnji premijer Kurti svojevremeno organizovao akcije i kampanje bojkota srpskih proizvoda, a sada se bori, kako je rekao, za ukidanje taksi za robu iz Srbije.

– Pozivam vas da svi budemo jedinstveni u odnosu na Srbiju. Srbija je bila takva tada i sada i uvek. Ona se naoružava uz pomoć svog saveznika Rusije. Ona se neće zaustaviti – rekao je Haradinaj za skupštinskom govornicom.

Polaganjem i potpisivanjem teksta zakletve kojom su se prisutni poslanici između ostalog obavezali da će se boriti za teritorijanu celovitost, počela je vanredna sednica kosovskog parlamenta na kojoj se raspravlja o jedinoj tački dnevnog reda – ukidanju taksi na robu iz Srbije i BiH.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here