Deca kreativno šarala jaja

0

Đaci prezadovoljni druženjem
 

– U susret Vaskrsu, tokom prethodne sedmice moji đaci šarali su jaja, uz primenu različitih materijala i tehnika. Bilo je tu jaja u obliku automobila, zečeva, riba, Indijanaca, oslikanih srpskih zastava i grbova, zaista su tom prilikom pokazali svu svoju kreativnost u dekorisanju, preoblikovanju, što mi je i bio cilj, a potom smo oraganizovali izložbu u SKC-u "Sv. Sava", u Belinzoni, gde je bilo izloženo preko 150 ukrašenih jaja.
 

Ikone na dar

Slikarka Gordana Nenadović je klubu "Sveti Sava" iz Belinzona poklonila ikonu. Ikonu je dobio i veliki i dugogodišnji humanista Desimir Stevanović.

Izložbi je prisustvovao veliki broj roditelja, od kojih je i formiran žiri, među kojim se našao i predstavnik kluba "Sveti Sava". Žiriju nije bio lak zadatak, da proglasi najlepše uskršnje jaje.

– Savet roditelja je kupio igračke kao nagrade. Svako dete je dobilo i čokoladu, a uporedo smo organizovali i humanitarno prodajnu izložbu slikarke i profesorke Gordane Nenadović, koja je izložila svoje radove ulja na platnu i ikone. Bio je to zaista divan dan, pun umetnosti i porodičnog okupljanja – kaže učiteljica Žaklina.
 

Dekorisana uskršnja jaja
 

– Posebnu pomoć u pripremi izložbe i njene realizacije imala sam od predsednika kluba Neđe Đokića, Duška Bajića, Željka Milićevića, Žike Todorovića, Danijele Mladenovski, Kaje Stamatović i mnogih drugih – dodaje učiteljica Žaklina.

Svi prisutni, među kojima je bio i veliki humanista Desimir Stevanović složili su se da je atmosfera na izložbama bila sjajna, da je bilo pozitivne energije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here