Dinkić: Od januara besplatne akcije NIS-a

0

 

Postrojenja Naftne industrije Srbije

 

 

Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije Dinkić je rekao da će do kraja godine biti usvojene izmene i dopune Zakona o besplatnoj podeli akcija, prema kojem će od naredne godine moći da se besplatno podele akcije onih preduzeća koja još nisu privatizovana.

Dinkić je naveo da će u 2010. godini biti podeljne deonice Telekoma "Srbija", Aerodroma Beograd i podela iz "Objedinjenih akcija", a akcije EPS-a tek 2011. godine.
 

Potpredsednik Jedinstvene sindikalne organizacije NIS-a Veljko Žunić izjavio je ranije u utorak da bi  zaposlenima i bivšim radnicima Naftne industrije Srbije (NIS) krajem januara trebalo bi da budu podeljene besplatne akcije NIS-a.

Žunić je najavio da će sindikat NIS-a imati još jedan sastanak u toku sledeće nedelje sa predstavnicima Ministarstva ekonomije i Ministarstva energetike na kome će biti razgovarano o podeli tih akcija.

 

On je istakao da je to rečeno na sastanku predstavnika tog sindikata i Ministarstva ekonomije i dodao da Ministarstvo ekonomije ima ozbiljnu nameru da dođe do ubrzane podele tih akcija.

 

Prema njegovim rečima, do polovine decembra će NIS-u biti dostavljena knjiga akcionara sa imenima onih koji su ostvarili pravo na besplatne akcije, a podela bi mogla da se realizuje preko Nacionalne službe za zapošljavanje ili stručnih službi NIS-a, što zaposlenima više odgovara, jer bi podela akcija na taj način bila brža. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here