Dinkić: Restruktuiranje Petrohemije dobar potez

0

”Ušteda je ostvarena zahvaljujući povoljnijim aranžmanima sa dobavljačima i smanjivanju različitih troškova”, saopštilo je Ministartsvo ekonomije i regionalnog razvoja.

 

 

Ulaganje u ”Petrohemiju” bio je pravi potez: Mlađan Dinkić
 

 

Dinkić je istakao da bi ”Petrohemija” morala da napravi dodatne uštede, poboljša energetsku efikasnost kao i da krene u novi investicioni ciklus.

"Odlučili smo da od Evropske investicione banke što pre obezbedimo sredstva za nove investicije. Procena rukovodstva ”Petrohemije” i naša procena je da je potrebno uložiti 70 miliona evra u narednim godinama", naveo je on.

Dinkić smatra da je ”Petrohemija” potencijalno najprofitabilnije državno preduzeće i da se samo u ovoj godini očekuje prihod od 200 miliona evra, a da vrlo brzo može ostvariti 300 miliona evra od izvoza, uz prethodno investiranje.

Novim investiranjem zadovoljiće se i ekološki aspekt, jer će modernizacijom tehnologije ”Petrohemija” moći da postane fabrika po svim ekološkim standardima Evropske unije i građani Pančeva više neće morati da strahuju od zagađenja, poručio je Dinkić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here