Disko papagaj: Priča i peva poznate hitove!

0

Na svojoj fejsbuk stranici ima 54.000 fanova: Disko papagaj
 

Kada je Džudi Bolton u šali izgovorila svom mužu da će da nauči svog malog papagaja da govori, nije ni slutila da će njen žuto-zeleni Disko postati čudo neviđeno. Nije očekivala da će Disko uspeti da nauči više od 80 fraza, tekstova pesama, melodija i postati još jedna senzacija među životinjama na internetu.

 

– On se sad sa nama šali. Nisam imala predstavu da je on u stanju da priča – kaže Džudit.

 

Kada ga je donela kući, Disko je imao samo četiri meseca i Džudit je sa svojom ćerkom i mužem odlučila da svoju malu pticu nauči da govori. Disko se pokazao kao dobar učenik i nakon samo tri nedelje izgovorio je svoje prve reči: “Lepa ptica”.

 

 

A spontano je ne zadugo počeo da ponavlja fraze koje su izgovarali ukućani i da imitira zvukove, zvučne efekte i pesme koje su dopirale do njega.

 

Jedna od njegovih omiljenih pesama je i glavna tema iz dečijeg filma “Flintsones” koju najčešće peva, a na svom repertoaru ima i jednu od pesama Roling Stounsa, kao i jednu rep pesmu grupe Vanila Ice.

 

Disko je čak naučio da mjauče kao mačka, da laje kao pas, čak i da imitira Arnolda Švarcenegera u svojoj intepretaciji: “Hasta la vista, baby bird!”

 

Ono što ovog papagaja čini genijalnim je činjenica da do sada nije zabeleženo da ova vrsta papagaja može da nauči da izgovori toliko reči, posebno kompleksnih fraza, zvukova, melodija …

 

Za kratko vreme Disko je postao senzacija. Najpre je sve krenulo od običnog klipa na Youtube-u, da bi potom o njemu pisao i Hufington post, a danas Disko ima i svoju stranicu na Fejsbuku sa čak 54.000 svojih fanova.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here