Đilas: Poseta Beču koštala milion dinara

0

I Beograd će jednog dana mati metro kao Beč: Dragan Đilas i Aleksandar Antić
 

On je istakao da je poseta koštala milion dinara, dok će stranke predstavnika odborničkih grupa platiti njihove troškove puta.

 

Predstavnici Skupštine grada Beogarada, saobraćajni stručnjaci, privrednici, odbornici i novinari boravili su, od 29. do 31. marta, u poseti austrijskoj prestonici, kako bi se upoznali sa sistemom metroa u tom gradu.

"Grad Beč je izabaran kao primer, jer ima savršeno razvijen sistem saobraćaja, i čije iskustvo može da nam pomogne da izaberemo najbolji sistem metroa", naveo je Đilas u vestima B 92.

Prema njegovim rečima, Beograd je specifičan, "jer ima puno brda i dolina i ako ne izaberemo najbolji tip tog šinskog prevoza može znatno da poskupi naše troškove".

Đilas je podsetio da kilometar nadzemnog metroa košta oko 70 miliona evra, a podzemnog od 120 do 180 miliona evra, što su, kako je istakao, ogromna sredstva. "Beograd neće imati definisan ni teški ni laki metro, već nezavisan šinski sistem, za koji je potrebno postići što širi konsenzus", rekao je on.

Metro, kako je naveo, treba da počne da se gradi 2012. godine, uz neki ozbiljan međudržavni ugovor. Đilas je istakao da i dalje stoji pri stavu da treba odložiti rekonstrukciju mosta "Gazela", dok se ne završi most preko Ade, koji treba da se završe do kraja sledeće godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here