Zvonko Bogdan prvi put u Zemunu

0

 

Karte za ovaj konecrt su već u prodaji i moguće ih je nabaviti na biletarnicama Madlenianuma u Zemunu, Ulica Glavna 32 i Knez Mihailovoj ulici po ceni od 1000, 1500 i 2000 dinara.

 

 

Ko je Zvonko Bogdan?

Zvonko Bogdan nije samo pevač, već i interpretator, kompozitor, etnomuzikolog, tekstopisac, čovek koji uspešno prepevava mađarske romanse, trener konja i višestruki kasački šampion, pozorišni glumac koji je od kafane napravio teatar, golubar…

Zvonko Bogdan je rođen 1942. godine u Somboru gde je završio osnovnu i upisao ekonomsku školu. Još kao srednjoškolac zainteresovao se za glumu i ubrzo potom dobio probni angažman u Somborskom pozorištu.

Nakon kratke pozorišne avanture, zbog koje je u 19. godini zauvek napustio rodni Sombor, našao se u Beogradu. Tada započinje drugu karijeru, pevačku.

 

U Beogradu se oženio suprugom Mirjanom (Kopunović), Subotičankom. Dobili su i dvoje dece: najpre Sigmunda (Subotica, 1974), a potom i Evelinu (Beograd, 1976). Od 1980. žive u Subotici, u kući koju su kupili pri povratku iz Beograda.

Pre skoro 38 godina, 1971, Zvonko Bogdan je napisao "Ej salaši na severu Bačke", pesmu koja postaje simbol vojvođanskih ravnica, čardi, salaša, snaša… Pesmu koja će zauvek živeti u uspomenama i biti sačuvana od zaborava.

Zvonko Bogdan je posvećen pesmi i onima koji je osećaju, uz mnogo ljubavi za tamburu, ravnicu, konje i fijakere, kojih više nema ali žive u dubinama naših duša. Ova posvećenost i ljubav ga čine, kako je negde zapisano “najboljim pevačem tradicionalne tamburaške muzike danas”.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here