Đorđević: Meč sa Grčkom za nas je finale

0

Grci imaju hemija, na nama je da je razbijemo: Aleksandar Đorđević, selektor Srbije
 

Srbija se sastaje sa Grcima u osmini finala Svetskog prvenstva u nedelju od 18 časova. Đorđević kaže da ekipa mirno ulazi u taj duel.

 

"Grci su sigurno jedan od najdisciplinovanijih ekipa na ovom prvenstvu, ekipa koja igra timsku košarku, brzu, agresivnu, takmičarsku. Mnogo iskustva imaju, iskustva potrebnog za osvajanje titula, imaju igrače koji su igrali mnogo finala. Jedanizuzetno ozbiljan protivnik. Svih pet utakmica su pobedili. Mi smo gledali sve te utakmice i videli da sa sigurnošću igraju svoju igru, nametnuli su. Međutim, ja sam miran jer mislim da imamo kvalitet da odgovorimo na takvu igru pre svega odbrambeno“, rekao je Đorđević, prenosi b92.net.

 

Pročitajte još:

Aleksandar Đorđević

* Đorđević: Moji igrači ne pričaju sa sudijama, ali su ponosni ljudi

* "Umalo se nisam pobio sa Draženom"

* Predstavljamo Grčku – protivnika Srbije u osmini finala

* Španija lako dobila Srbiju! "Orlovi" na Grke u osmini finala

 

Reprezentacija Srbije je tokom pripremnog perioda izgubila od selekcije Grčke za koju tada nisu igrali Kaletes i Borusis. Međutim, ni u našem timu tada nisu bili Teodosić i Krstić.

 

"Timska igra, mnogo dodavanje, vrte svaku akciju da bi došli do poslednjih osam sekundi tokom kojih urade ono što su zacrtali. Stalno su sa dva plejmejkera u igri, da li su to Kalates i Zizis, koji počinju utakmicu, pa onda ulazi Slukas s odličnom energijom. Imaju dobru dubinu sa Burusisom, dobili su igrača koji je u vrhunskoj formi i zrelim godinama, zatim Papanikolau koji imaju fenomenalnu energiju, Adetokumbo sa sjajnim atletskim sposobnostima, Kajmakoglu, igrač sa mnogo evroligaških utakmica i finala. Sa Kacikarisom se znaju svi igrači veoma dugo, neki igrači su sa njima počeli da igraju. Imaju hemiju i na nama je to da razbijemo“, kaže selektor Srbije.

 

Teodosić: Tuču sam odavno zaboravio

Košarkaši Srbije i Grčke potukli su se tokom jedne pripremne utakmice pre tri godine, pa su novinari pitali Teodosića da li ima možda posebnih emocija zbog toga. "Naravno da ima emocija jer je osmina finala Svetskog prvenstva. Tu tuču sam zaboravio odavno. Nema potrebe da se prisećamo ili razmišljamo o tome uopšte", rekao je Teodosić.

 

Srpski plejmejker je ostavio dubok trag u grčkoj košarci, pošto je u Olimpijakosu osvojio Evroligu i u njegovom dresu je proglašen za najboljeg evropskog igrača.

"Imam prijatelje u grčkoj reprezentaciji, ali ta prijateljstva ovaj put ostavljam po strani", rekao je Teodosić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here