Đurić: Moramo da budemo tvrd orah

0

Borba za ZSO: Marko Đurić
 

"Formiranje ZSO je najvažnija tačka Briselskog sporazuma, sada je bitno da budemo jedinstveni, sabrani i okupljeni, da budemo ‘tvrd orah’, jer samo tako možemo da se izborimo da ZSO ima dovoljnu političku snagu", istako je Đurić.

 

Upitan o nedavno održanim izborima na Kosovu, Đurić je naveo da je uveren da će predstavnici Srba iskoristi sva pravna i politička sredstva kako bi pitanje raspodele mandata u Skupštini Kosova "pokrenuli i držali otvorenim".

 

"Mislim da učešćem u tom političkom procesu naša zajednica dobija na snazi," kazao je on.

 

Đurić koji je protekle nedelje boravio i u Briselu, gde je razgovarao sa predstavnicima Evropske Komisije, naglasio se pregovori Srbije i Evropske unije oko poglavlja 35 neće uslovljavati ponašanjem Prištine.

 

"Mi smo u razgovorima sa predstavnicima Evropske Komisije sticali uvid kako oni vide izgled razgovora o poglavlju 35 i ono što mogu da kažem – neće naši pregovori sa EU biti uslovljeni bilo čim što ima veže sa ponašanjem Prištine", kazao je Đurić.

 

Kako je ranije najavljeno, poglavlje 35 koje se odnosi na normalizaciju odnosa sa Prištinom, trebalo bi da bude otvoreno početkom jeseni.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here