EPA-EFE
Novak Đoković

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji imao je velikih fizičkih problema u meču sa Talonom Griksporom u trećem kolu mastersa u Parizu. Ipak, Srbin je uspeo da napravi veliki preokret i trijumfuje, a duel je obeležilo i nesportsko ponašanje pojedinih gledalaca, o čemu je Đoković i govorio na konferenciji za medije posle susreta.

Rezultat meča Đoković – Grikspor bio je 4:6, 7:6, 6:4.

– Dobro sam počeo meč, igrao odlično, ali sam na 4:2 ostao bez goriva, što je on odlično iskoristio i u potpunosti se vratio u meč. Najveći razlog za moj pad je što se već nekoliko dana borim sa stomačnim gripom – i provodim možda i više vremena “na šolji” nego na terenu. Danas je verovatno bio najgori dan za mene u zdravstvenom smislu. Bio sam na pomolu da izgubim, on je bio veoma blizu pobede i uopšte ne bi bilo nezasluženo da je to bio konačni ishod – rekao je Novak Đoković posle pobede nad Griksporom.

Naredni Novakov protivnik biće Holger Rune, Danac koji ga je pobedio u prošlogodišnjem finalu mastersa u Parizu. Rune je u dva seta bio bolji od Danijela Altmajera.

– Već mesecima nije u najboljoj formi, ali od kada je Boris stao uz njega – čini mi se da je probio mentalne barijere i da se vraća na prethodni visoki nivo. U smislu igre, Holger je jedan od najboljih igrača na turneji na svim podlogama, što je dokazao više puta – kazao je osvajač 24 grend slem titule.

Bilo je navijača koji su se ponašali izuzetvno nevaspitano tokom trajanja nekih poena.

– Navikao sam na takve stvari, ali je to ok. Da budem iskren, u pitanju je pre svega bio izraz nepoštovanja prema obojici igrača, u momentima kada se meč lomio. Međutim, šta je – tu je. Meč je bio uzbudjliv, to je podstaklo ljude, poželeli su da utiču na njegov tok, ali je ipak tenis prevladao – kazao je srpski teniser.

Neki pristuni novinari nagovestili su da možda Đoković želi da provocira publiku, kako bi tako našao motivaciju u trenucima kada mu lošije ide.

– Dakle, vi smatrate da sam ja provocirao publiku, a ne ona mene? Šta vi mislite, iz vaše stolice na tribinama? Ne bih se uopšte složio sa vama, jer smatram da nisam ama baš ništa uradio da bih provocirao publiku. Ali tako to biva… Pariska publika je “veoma specijalna” i to su dobre reči koje je opisuju, ali to je sve u redu – zaključio je Đoković.

Turnir u “Bersiju”, koji se usled sponzorstva zove “Akor arena”, održava se od 1969. godine, a podloga je tvrda. Prethodne sezone pehar je osvojio Holger Rune, koji je u finalu pobedio Đokovića. Inače, Đoković je daleko najuspešniji igrač u istoriji ovog turnira – osvajao je titulu šest puta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here