EPA/Matt Turner
Novak Đoković

Novak Đoković je posle velikog preokreta u finalu Adelejda uspeo da se domogne 92. trofeja (izjednačio se sa Rafaelom Nadalom) u karijeri. Pao je “žilavi” Amerikanac Sebastijan Korda, a najbolji srpski teniser je napravio najbolju moguću uvertiru za ono pravo što tek sledi – Australijan open.

Novak će pokušati da osvoji jubilarnu 10. titulu u Melburnu na svom omiljenom grend slemu, gde ga prošle godine nije bilo zbog stvari koje nemaju veze sa sportom.
Skandirali su navijači na tribinama u Adelejdu u trenucima dok je šampion Novak držao govor.

– Dobro veče svima, nadam se da ste uživali u ovom šouu večeras (u Australiji je veče). Želim da kažem nekoliko reči Sebu Kordi i njegovom timu, strašan turnir. Mislim da moram da kažem da si bio bliži pobedi nego ja. Jedna ili dve lopte, nisi imao sreću. Budućnost je svetla za tebe, samo nastavi tako jer si izvanredan igrač – rekao je Novak.

Posle čestitki Amerikancu i njegovom timu, Novak je prešao na razgovor o sebi i svom timu. Đoković je izbacio iz svog boksa rođenog brata Marka u naletu emocija, ali mu je s peharom u ruci poručio da ga voli.

– Hvala mom timu što me trpe, što me tolerišu i u dobrim i u lošim vremenima. Danas nije bilo baš lako sa mnom. Cenim što su tu. Moj brat Marko je takođe tu, njega ne viđam često. Hvala Marko što si tu, volim te. Divna nedelja, specijalna za mene. To je dar za mene i dao sam celog sebe tokom čitave sedmice da bih mogao da stavim ruke na ovaj trofej. Retko sam ovako nešto doživeo u životu, hvala svima što ste došli i što ste dolazili svaki meč. Definitivno je izgledalo kao da igram kod kuće, to ste vi navijači uradili. Hvala vam iz dubine srca. Sjajan momenat što smo imali blagoslov ovog trofeja, od strane naroda koji je hiljadama godina na ovoj teritoriji. HVala što prenosite kulturu i istoriju vašeg naroda tokom toliko godina. Vidimo se sledeće godine – rekao je Novak.

Đoković se sada okreće prvom kalendarskom grend slemu koji je zakazan za 16. januar i trajaće dve nedelje, a trofej brani Rafael Nadal koji ima jednu više grend slem titulu od srpskog asa.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here