EPA/Ali Haider
Gael Monfis

Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće protiv Francuza Gaela Monfisa u trećem kolu (osmini finala) Mastersa u Parizu.

Novak će naspram sebe u četvrtak od 14 ili 15 časova imati ljubimca domaće publike, ali i igrača koji ga nikada u karijeri nije pobedio. Trenutni skor je čak 17:0 u korist Srbina, pa je jasno da je Đoković veliki favorit u duelu sa vremešnim Francuzem.

Monfis je u drugom kolu bio bolji od zemljaka Adrijana Manarina, 52. tenisera sveta, kojeg je savladao u tri seta (2:6, 7:6, 6:2). Iako je iskusni Manarino glatko dobio prvi set uz dva vezana brejka, Monfis je preokrenuo situaciju u drugom pošto je posle velike borbe dobio taj-brejk sa 7:4.

Silno motivisan preokretom koji je napravio u drugom Monfis je zaigrao najbolje što može u trećem setu. Sa dva vezana brejka lako je došao do prednosti od 4:0 i bilo je jasno da će na megdan Đokoviću u četvrtak.

Ono što je evidento je da Monfis ima dosta oscilacija u igri i biće zanimljivo videti šta i koliko može protiv Novaka uprkos činjenici da igra pred domaćom publikom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here