Tanjug/AP
Karlos Alkaras i Novak Đoković

Posle dva velika finala, na Vimbldonu i u Sinsinatiju, rivalitet Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa polako dostiže intenzitet duela velike trojke.

Svi samo o njemu pričaju, prave se prognoze pred US open, ali i budućnost. Mnogi u 20-godišnjem Špancu vide naslednika najčuvenijeg trilinga u sportu, ali ne slaže se svako sa takvim pogledom.

– Alkaras iz dva razloga nikada neće dominirati kao Đoković – ističe Lora Robson, nekadašnja juniorska šampionka Vimbldona, a sada analitičar na TV Skaj.

Iako je na svet došao čak 16 godina posle Srbina, Španac je jedini teniser mlađi od njega koji ima više od jedne grend slem titule. Međutim, za Britanku rođenu u Melburnu to nije dovoljno.

– Povrede i konkurencija sprečiće Karlosa da bude dominantan kao Novak – ističe Robsonova čiju karijeru su uništile povrede i već sa 28 godina je okačila reket o klin.

Naravno, postoji još jedan razlog, a to je Đokovićev kvalitet. Nekada 27. teniserka sveta ističe:

– Ne verujem da će iko biti u stanju da tako dominira, pogoto ne Alkaras koji je sklon povređivanju. Njegov tenis je veoma težak za telo. Za njega će biti prioritet da napravi turnirski plan kako da najbolje igra grend slemove i još neke važna takmičenja.

Naravno, osvajačica bronze na Olimpijskim igrama u Londonu 2012, u miksu sa Endijem Marijem, ima i pohvale za aktuelnog broja 1:

– Mnogo mi se dopada njegov odnos prema igri, čak i kada nije u formi, kao u Torontu, uvek daje sve od sebe. Veoma je kompetitivan.

Drugi razlog zbog koga Robsonova smatra da Karlitos neće sve osvajati kao Nole poslednjih godina je konkurencija.

– Mnogi smatraju da će Alkaras dominirati kada se Đoković povuče. Ali ja mislim da će se pre ili kasnije Holger Rune i Janik Siner uključiti u borbu za najveće pehare. Uverena sam da ćemo opet gledati velika rivalstva a ne vladavinu jednog čoveka – naglasila je Robsonova

1 COMMENT

  1. Људи моји, њему нема ко да парира. Нико у најави. Освојиће 40 слемова.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here