youtube/N1
Šefik Džaferović

Bošnjački član Predsedništva BiH, Šefik Džaferović, izjavio je da je današnja sednica prekinuta nakon što je njegov kolega iz reda srpskog naroda, Milorad Dodik, povukao zahtev za održavanjem ove vanredne sednice.

U obraćanju brojnim novinarima, Džaferović je rekao da su se svi saglasali sa tim Dodikovim zahtevom.

“Nama nije sporan kandidat, nama je sada bitnija odluka o ANP. Moraju se poštovati svi zakoni ove zemlje, u paketu, i iz njega se ne može uzimati samo ono što jednima odgovara. Zakone svi moramo poštovati”, kazao je Džaferović, preneo je portal Radiosarajeva.

Dodao je i da u BiH, niko nikome ne treba da preti, i bez Parlamenta BiH nije moguće ništa.

“Videćemo kako će se stvari dalje odvijati. Ja mislim da je ugovor između lidera dobar, i on pominje NATO put BiH, i sve kada to pogledate možete videti da je tu sadržan i ANP”, kazao je Džaferović.

Govoreći o, kako se navodi, dobrim stranama ulaska BiH u Severnoatlanski savez (NATO), Džaferović j rekao da ta alijansa za prosperitet za BiH i sve njene građane.

“Fokus treba da bude usmeren na razgovore između stranaka u parlamentarnoj većini. Od pomoći nam je uloga Međunarodne zajednice u BiH. Oni nam pružaju pomoć, a na nama je odgovornost da dogovoreno sprovedemo”, kazao je Džaferović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here