Mešovita ekipa Slovenije, u sastavu Nika Križnar, Timi Zajc, Urša Bogataj i Peter Prevc ubedljivo je osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Sjajnim skokovima, Slovenci su trijumfovali sa 1001,5 bodova, ili 111,2 boda više u odnosu na drugoplasiranu Rusiju, dok je treće mesto osvojila Kanada sa 844,6 bodova.

Bez obzira na diskvalifikacije nekoliko učesnika Norveške, Nemačke, Austrije i Japana, viđeni su odlični skokovi u kojima su se Slovenci najbolje snašli i došli do zlata. Slovenci su od prve serije bili na liderskoj poziciji, blistala je Urša Bogataj, koja je skokovima od 106 i 100 metara bila i najzaslužnija za olimpijsku titulu, njenu već drugu u Pekingu.

Srebrni Rusi, u sastavu Mahinija, Sadrejev, Avakumova i Klimov, načinili su veliko iznenađenje, a bronzani Kanađani – Loti, Soukup, Strejt i Bojd-Klaus senzaciju, pošto su na kraju ipak izdržali nalet Japanaca, koji su i pored pokušaja manje imali samo 8,3 bodova manje od Kanađana.

Iza Japana, koji je osvojio 836,3 boda, plasirali su se petoplasirana Austrija (818), šestoplasirana Poljska (763,2), sedmoplasirana Češka (722,8) i osmoplasirana Norveška (707,9).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here