EL: Hrvati šokirali šampiona Evrope!

0

Gordić briljirao protiv Makabija (Foto: Arhiva)

 

Praktično je bila otpisana Cedevita pred odlazak u Tel Aviv. Mnogi su očekivali ubedljiv trijumf "ponosa Izraela", kladionice su očekivale oko 20 razlike, a dogodilo se potpuno suprotno. Dvocifrena prednost za hrvatskog predstavnika, koji je ujedno ostvario i prvi trijumf u elitnog evropskog takmičenju.

 

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Nemanja Gordić sa 16 poena, a pratio ga je Fran Prepelić sa 14. Obojica su ubacili po četiri trojke, ali, istina, iz 17 pokušaja (Cedevita ukupno šutnula 39 puta za tri, 35 za dva).

 

Barselona je odolela Fenerbahčeu u veoma uzbudljivom susretu u "Ulker areni". Bred Oleson je u poslednjoj deonici ubacio dva dalekometna hica uzastopno i doneo Kataloncima "plus osam", ali je meč ipak ušao u neizvesnu završnicu. Čak je Emir Preldžić imao priliku da donese trijumf četi Željka Obradovića, ali se "preračunao" sa vremenom i uputio težak šut.

 

Istoriju je pisao poljski Turov, koji je, pored Cedevite, priredio najveće iznenađenje večeri. Na svom parketu srušio je Bajern (89:78), a srpski internacionalac Nemanja Jaramaz trijumfu je doprineo sa 14 poena (5/4 za tri).

 

Efes je lako izašao na kraj sa debitantom Nižnjim (76:66), a fantastičnu rolu pružio je mladi hrvatski reprezentativac Dario Šarić (18 poena, 6 skokova). Žalgiris je ostvario drugu pobedu, pošto je na svom parketu bio bolji od Himkija (77:71).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here