ATAImages
VEČE PUNO LEPIH PESAMA: Lepa Lukić

Kako je prethodno i obećala, Lepa Lukić kraljica narodne muzike održala je koncert u MTS dvorani, posle šest godina pauze u solo izvođenjima i time se odužila beogradskoj publici. Ovo je, kako je najavila, ujedno i njen poslednji solistički nastup u decenijama dugoj karijeri, iako nastavlja da se bavi muzikom.

Ovaj jedinstveni poduhvat legendarne pevačice pod nazivom “Lepini putići” podržali su orkestar Miše Mijatovića, kao i gosti čija su imena čuvana u tajnosti do samog dana koncerta. Tako su rame uz rame sa Lukićevom zapevali Zorica Brunclik, Ana Bekuta, Ivan Milinković, Milan Topalović, Snežana Đurišić, Cakana, ali i mlada pevačica Milica Milovanović.

Oni su zajedničkim snagama napravili događaj za pamćenje, koji je publika pozdravila burnim ovacijama.

Lukićeva je nizala hitove puna dva i po sata, među kojima su: “Moje je srce violina”, “Oplakana ljubav”, “Varaš me, varaš me”, “Od izvora dva putića”, “Niko kao ja”, “Pevam i tugujem”, dok su se u pauzama njenog izvođenja smenjivali eminentni gosti.

Pri izlasku na scenu, održala je emotivni govor, u toku koga su joj krenule suze, te je i prisutne raznežila. Ona se zahvalila publici koja je prati već 56 godina koliko traje njena karijera, a poklonila im je i pesmu iznenađenja, koju je dobila. Naime, pesma govori o njenom životu, pa ju je pročitala publici, koja ju je nagradila velikim aplauzom. Obećala je i da će, pošto im se svideo tekst, pesmu i snimiti.

Publika je očarana pesmama kraljice narodne muzike, ali i njenih prijatelja na kraju koncerta tražila i pesmu više, te je gromoglasnim dugim aplauzom pozdravljala sve izvođače. Da su emocije zavladale dsvoranom, svedoče dirljivi izrazi lica pesmom očarane publike, ali i sama Lukićeva koja je na kraju koncerta i zaplakala.

– Ja sam večeras najsrećnija žena na svetu što sam na sceni 50 godina i mislim da to nikad još nije doživeo. Ja sam stalno prisutna. Ja nemam problem da pevam u ovim godinama, pevam kao da pijem vodu i zato i u ovim godinama pevam – rekla je Lepa uoči koncerta.

Okupila brojne kolege

Pesma je moj život

Lepa Lukić je najavljujući koncert istakla da joj put ka zvezdama nije bio lak.

– Ja sam išla sama, nisam imala menadžera da me vodi, da me probija. Jedina pesma koja je mene izabrala je “Od izvora dva putića” i zbog nje sam snimila album – poručila je tada legendarna pevačica i dodala:

– Mislim da ću umreti kad prestanem da pevam, meni je pesma sve, i muž i deca i unučići, ja nemam oko čega da se savijam nego oko pesme. Pesma je moj život.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here