Endi Mari ispao sa US Opena

0
EPA-EFE/JASON SZENES
Endi Marej

Endi Mari, trenutno 115. teniser sveta, završio je svoje učešće na US Openu već u 2. kolu, i to posle poraza od Kanađanina Feliksa Ože-Aljasima u tri seta – 6:2, 6:3, 6:4!

Britanac jednostavno nije imao lek za servis Ože-Aljasima koji je meč završio sa 24 asa i sa 41 osvojenim poenom od 46 na prvi servis. Zanimljivo, Kanađanin nijednom nije dozvolio Mariju da mu pripreti brejkom.

S druge strane, on je već na početku prvog seta oduzeo servis Endiju i poveo sa 3:0. Potom je došao i do 5:2, a onda još jednom “brejknuo” rivala za vođstvo od 1:0 u setovima.

U drugom setu je viđena i najveća borba. Priliku za brejk nismo videli sve do 8. gema kada je Ože-Aljasim iskoristio svoju prvu i poveo sa 5:3, Kako je servirao na meču, sledeći gem mu uopšte nije bio problematičan – 6:3.

Kanađanin je u trećem setu do ključnog brejka došao u 5. gemu kada je iskoristio svoju četvrtu priliku. Poveo je sa 4:2 nedugo zatim, a onda s nulom dobio poslednji gem za prolaz dalje.

U sledećem kolu će čekati boljeg iz duela Mute – Evans koji je prekinut zbog kiše pri rezultatu 1:1 u setovima i 6:5 u trećem za Francuza. Pomenućemo i to da je Britanac Evans taj koji će nastavak meča otvoriti servisom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here