Najbolji teniser sveta Novak Ðoković stavom o vakcini protiv koronavirusa ugrožava povratak na teren i prvo mesto na ATP listi, piše britanski list Gardijan.

Ðoković je juče tokom Fejsbuka “lajva” sa srpskim sportistima istakao da nije za to da vakcinisanje bude obavezno.

– Ja prvi nisam za te vakcine, nisam pristalica toga da moram da se vakcinišem da bih putovao. Ako to bude bilo pravilo i zakon, šta će onda biti. Moram da odlučim da li ću se podvrgnuti tome ili ne. Trenutno stojim pri ovome sada, da li će se promeniti, ne znam, ali utiče direktno na moj posao – rekao je Đoković.

Dejli Mejl navodi da je sve veći pritisak da igrači budu vakcinisani kada se tenis bude nastavio, pod uslovom da se vakcina uopšte i napravi do tada.

Takođe, ističu i reči Ameli Morezmo, bivše 1. teniserke sveta, koja je po zvaršetku igračke karijere radila i kao trener Endija Marija. Ona je poručila da tenis ne sme da se nastavi sve dok igrači ne budu vakcinisani.

Britanci zaključuju da bi on, ukoliko odbije vakcinu, zbog svojih stavova mogao da ostane bez 1. mesta na ATP listi kada se tenis bude vratio na program usled pauze zbog koronavirusa.

Sva teniska takmičenja suspendovana su najmanje do 13. jula, a povratak tenisa biće možda i najkomplikovaniji zbog putovanja.

2 COMMENTS

  1. Која дволичност, мада по томе већ познати. Па, управо они прекинули 70-тих обавезног вакцинисања и потврдили нус последица код деце.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here