EPA
Redžep Tajip Erdogan

Predsednik Turske i lider Partije pravde i razvoja (AKP) Redžep Tajip Erdogan, izjavio je da će predstojeći lokalni izbori 31. marta biti njegovi “poslednji”.

– Za mene je ovo finale. S ovlašćenjima datim zakonom, ovi izbori su moji poslednji izbori, ali rezultat koji će iz toga proizaći biće prenos poverenja za moju braću koja će doći posle mene – rekao je Erdogan u Istanbulu na sastanku sa predstavnicima Turske omladinske fondacije (TUGVA).

Ističući da je 31. mart, kada se održavaju lokalni izbori, veoma važan i da je svojevrsna prekretnica, Erdogan je rekao da će oči celog islamskog sveta biti uprte u Tursku, prenosi Anadolija.

– Iako ovo nisu opšti, već lokalni izbori, svi će čekati da vide kakav će rezultat imati AK Partija na ovim izborima. Zato verujem da naša borba ima veoma jaku omladinu i da ćemo dati adekvatan odgovor onima koji priželjkuju drugačije – poručio je Erdogan.

Erdogan je osnivač i lider Partije pravde i razvoja (AKP), a prošle godine je osvojio novi petogodišnji predsednički mandat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here