Ferguson: Ko me pređe, mrtav je!

0

"Ako bih izgubio kontrolu nad tim zvezdama, i zvezdicama, bio bih mrtav. Zato toliko dugo trajem u ovom poslu jer sam uvek ja bio taj koji ima kontrolu. Svako ko pokuša da me pređe, mrtav je za mene! Kroz celu karijeru trudim se da u svakom trenutku imam maksimalnu kontrolu nad svim dešavanjima. U Mančester junajtedu sam ja najvažnija osoba, ni igrači ni uprava kluba. Samo ja", jasan je Ferguson.

 

Podsetimo, tokom duge trenerske karijere u Junajtedu, Aleks Ferguson se odrekao nekih fudbalera upravo zato što su ušli u raspravu sa njim.

 

Najpre je Jap Stam, iako u tom trenutku jedan od najboljih štopera sveta, prodat 2001. godine Laciju jer je objavio autobiografiju u kojoj je kritikovao rad Fergusona.

 

Samo dve godine kasnije prodat je Dejvid Bekam madridskom Realu jer je posle poraza od Arsenala u šampionatu imao žestok sukob sa Fergusonom u svlačionici. Škotski stručnjak odrekao se i usluga Roja Kina u decembru 2005. godine, nakon što je Irac kritikovao taktiku.

 

Poslednji u nizu je Holanđanin Rud van Nistelroj koji je bio besan zbog toga što je finale Liga kupa protiv Vigana 2006. godine počeo sa klupe. Istog leta prešao je Real Madrid.

 

Ako je istina, kako su pre nekoliko dana preneli ostrvski mediji, da se Nemanja Vidić sukobio sa svojim menadžerom onda bi Srbin već ovog leta mogao da promeni klub.

 

Za Vidića se interesuju svi veliki klubovi Evrope pa bi njegov eventualni transfer podrazumevao Barselonu, Real Madrid, Inter, Milan …
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here