Tanjug/AP
Premijer Slovačke Robert Fico

Slovački premijer Robert Fico rekao je da je Rusija započela rat protiv Ukrajine 2014. jer su “ukrajinski neonacisti podivljali”.

On je rekao da je vojna invazija Ruske Federacije na Ukrajinu delimično poslužila i za zabludu Rusije da misli da se NATO neće širiti dalje na istok.

Fico je opisao moguće članstvo Ukrajine u NATO-u kao okidač za početak Trećeg svetskog rata.

Ipak, Fico je priznao da je invazija na Ukrajinu kršenje međunarodnog prava.

Posle sastanka sa slovačkim premijerom Robertom Ficom u Užgorodu 24. januara, ukrajinski premijer Denis Šmihal rekao je da Slovačka neće blokirati Ukrajinu da kupuje oružje i opremu od slovačkih kompanija.

Pre posete Ukrajini, Fico je dao niz skandaloznih izjava. Fico je posebno rekao da će Ukrajina morati da ustupi deo svoje teritorije Rusiji. Dan ranije, kada je Rusija pokrenula veliki raketni napad na Ukrajinu, posebno na Kijev, Fico je rekao da je život u ukrajinskoj prestonici “apsolutno normalan”.

4 COMMENTS

  1. Dobro je da neko kaze istinu o sirenju Nato i ulozi Ukraine u tom scenariju koji naravno prijeti izbijanju treceg sveckog rata i katastrofe u svijetu.

  2. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

    • SRBIJA NECE NIKAD POSTATI CLANICA EU VATIKAN I NJEMACKA SU RAZBILI JUGOSLAVIJU SAMO ZATO STO SRBI I MUSLIMANI NISU POZELJNI U EU DOBRO KAZES “SBIJA POLAKO IDE U EU”ALI UNAZAD U SUPROTNOM PRAVCU BAS POLAKO DA LAGANIJE NEMOZE DA BUDE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here