Gorbačov: Braniću interese Rusije i Putina

0

Souđuje politiku mešanja SAD-a: Mihail Gorbačov
 

"Odlučno ću stati u odbranu Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina" na političkom forumu koji će biti održan u nedelju u okviru obeležavanja 25 godina od rušenja Berlinskog zida, rekao je Gorbačov ruskoj agenciji Interfaks.

 

On je ocenio da "Putin danas bolje nego bilo ko brani interese Rusije". "Naravno, u njegovoj politici ima toga što izaziva kritike. Ali, ne želim da to radim i ne želim da to bilo ko drugi to radi", dodao je Gorbačov.

 

Nemačka u nedelju obeležava 25 godina od rušenja Berlinskog zida, a svečanosti prisustvuju nemačka kancelarka Angela Merkel, Gorbačov, predsednik Evropskog parlamenta Martin Šulc i nekadašnji lider poljskog sindikata Solidarnost i predsednik Poljske Leh Valensa.

 

Taj skup se organizuje u trenutku kada su Rusija i zapadne zemlje suočene s najozbiljnijom krizom u odnosima od kraja hladnog rata zbog ukrajinske krize.

 

"Rusija je uspostavila nove odnose (nakon raspada Sovjetskog Saveza) i nove strukture saradnje. I sve je bilo u redu, ali to se nije svidelo svima u SAD. SAD imaju druge planove, potreban im je kontekst koji će omogućiti da se svuda mešaju", rekao je Gorbačov, inače, dobitnik Nobelove nagrade za mir.

 

On je izrazio uverenje da je ukrajinski problem "samo izgovor koji SAD koriste da bi se mešale" u poslove drugih zemalja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here