Udruženje "Herojska 549. brigada"

U Končarevu kraj Jagodine otkrivena je spomen ploča Vladimiru Markoviću, pripadniku 549. motorizovane brigade, koji je poginuo samo nekoliko dana pred početka NATO agresije na Srbiju, 17. marta 1999. godine.

Marković je poginuo u obračunu sa albanskim teroristima u selu Kabaš kod Prizrena, ali njegovi ratni saborci nikada nisu zaboravili njegovu hrabrost i odanost otadžbini, pa je Udruženje “Herojska 549. motorizovana brigada Car Dušan Silni” podnela incijativu gradu Jagodini koja je snosila troškove izrade spomen ploče na kojoj stoji i poruka koja je obeležila odbranu Kosova 1999.

“Nema nazad, iza je Srbija”.

Deleći ovu informaciju na Fejsbuk stranici, pripadnici “Herojska 549. motorizovana brigada Car Dušan Silni” još jednom su se emotivno oprostili od svog saborca.
“Našem ratnom saborcu Vladimiru Markoviću neka je večna slava i Bog dušu neka mu prosti!

Ratni saborci ne zaboravlјaju!”, poručuju iz ovog udruženja.

Otkrivanju Spomen ploče jednog od kosovskih junaka 20. veka,
prisustvovali su članovi porodice poginulog vojnika Vladimira Markovića, sveštenstvo SPC, Ministarstva odbrane Srbije, Ministarstva za rad, socijalna i boračka pitanja, kao i predstavnice više veteranskih i boračkih udruženja.

Spomen ploču su otkrili predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma i član UO Udruženja „Herojska 549. motorizovana brigada Car Dušan Silni” Saša Petković…

2 COMMENTS

  1. Искрено саучешће свој породици
    Вјечни помен за хероја
    Да га сви увјек помињемо
    И настојимо бити достојни таквих хероја .
    🇷🇸☦️🇷🇸💐

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here