Holandija: Prostitutka tek posle 21 godine

0

Prostitucija je u Holandiji legalizovana 2000. godine

Ministar pravde Ernst Hirš Balin poslao je ovaj predlog parlamentu uz zakon o pooštrenim merama vezanim za bordele i registraciju protstituki, javio je Rojters.

U saopštenju ministarstva se ova odluka obrazlaže činjenicom da ljudi stari 21 godinu "donose mnogo bolje procene o radu u prostituciji nego oni sa 18 godina i mnogo su spremniji da pregovaraju i da se izbore sa klijentima".

Prostitucija je u Holandiji legalizovana 2000. godine, ali od tada su holandske vlasti pooštrile svoj stav o toj vrsti posla u okviru borbe protiv organizovanog zločina.

Iz lokalnog sindikata prostitutki "De Rode Drad" je ocenjeno da će ova mera naterati devojke mlađe od 21 godinu da odu u ilegalne bordele.

Ministarstvo pravde smatra da će to sprečiti "strogom kontrolom" i kažnjavanjem ilegalne prostitucije i klijenata ilegalnih bordela.

Prema novom zakonu, mušterije ilegalnih prostitutki mogu da plate kaznu do 7.600 evra ili da budu osuđeni na najviše šest meseci zatvora.

Vlasnici bordela koji nemaju dozvolu ili koji prekrše zakon mogu da budu kažnjeni na plaćanje do 18.500 evra ili na zatvor do dve godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here