Youtube/USEmbassy Ankara
Džefri Hovenijer

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer, izjavio je da će biti posledica po Kosovo, ako nastavi da ne radi u skladu sa zahtevima država saveznica za smanjenje tenzija na severu.

Hovenijer je rekao da su zemlje saveznice decenijama pokazivale podršku Prištini.

– Ne želim da ulazim u detalјe, ali je jasno da će biti nekih drugih posledica ako nastavimo ovim putem, gde vlada Kosova ne odgovora na zahteve svojih prijatelјa iz svih zemalja koje pokazuju i pokazivale su tokom više od jedne ili dve decenije našu posvećenost da Kosovo zauzme svoje mesto u Evropi i u evropskim i evroatlantskim strukturama – rekao je Hovenijer.

On je istakao da ”nisu samo SAD” tražile od vlade u Prištini da preduzme neke konkretne akcije da pomogne u ublažavanju situacije na severu.

– Mi smo, i to ne samo SAD, tražili od vlade Kosova da preduzme neke konkretne akcije da pomogne u ublažavanju situacije na severu i da nam pomogne da idemo napred za dobro Kosova i regionalne stabilnosti. I zabrinuti smo što vlada Kosova nije pozitivno odgovorila na ove zahteve – rekao je Hovenijer.

Američki ambasador je ocenio da je ”jedinstven slučaj” to što vlada u Prištini ne reaguje na savete zemalja koje ”na umu imaju najbolji interes Kosova”.

– Zbunjen sam, pokušavam da shvatim zašto – zaključio je Hovenijer.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here