Vesti
PRIMOPREDAJA SVETOG JEVANĐELJA: Jerej Goran Jovčić (levo) i prota Milorad Soaktar

Srpski pravoslavni hram i parohija Svete Trojice u Pertu, dobili su u prošlu nedelju novog starešinu. Umesto dugogodišnjeg paroha, protojereja-stavrofora Milorada Soaktara, imenovan je jerej Goran Jovčić.

Svečana primopredaja parohije obavljena je posle liturgiju koju je služio episkop australijsko-novozelandski gospodin Siluan, uz sasluženje sveštenstva grada Perta.

Vladika se biranim rečima obratio proti Miloradu i zahvalio mu se na četrdesetogodišnjem služenju Crkvi.

Episkop Siluan je naročito istakao zalaganje oca Milorada za jedinstvo SPC na ovim prostorima i za neumornu službu svom rodu. Tom prilikom, vladika Siluan se srdačno zahvalio i protinici Virginiji, istakavši njen trud, rad i bezrezervnu podršku proti i zajednici.

Zatim je otac Milorad Soaktar predao Sveto jevanđelje, kao simbol svešteničke službe, propovedi i pastirskog staranja, svom nasledniku jereju Goranu Jovčiću.

Mnoštvo vernika okupilo se da isprati dosadašnjeg i pozdravi novog paroha

Novopostavljeni paroh crkve Svete Trojice obratio se okupljenima tokom trpeze ljubavi, koja je upriličena posle liturgije i primopredaje u crkvenoj sali.

Otac Goran Jovčić je sve srdačno pozdravio, zahvalio se episkopu Siluanu na poverenju i blagoslovu, obećavši da će “usrdno služiti poverenoj mu pastvi“.

U ime sveštenstva Zapadne Australije obratio se prota Saša Stojanović iz crkve Svetog Save u Hajgejtu, uputivši srdačne reči i čestitke dosadašnjem i novom parohu hrama Svete Trojice.

On je na dar protiv Miloradu Soaktaru uručio naprsni krst za njegovo služenje i doprinos srpskoj crkvi i zajednici na prostorima najveće australijske države.

Događaj su predivnim izvođenjem duhovnih pesama ukrasile članice srpskog hora “Crveni božuri“ iz Perta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here