“Hrvati ubijali Srbe, a sad prebacuju Šešelju”

0

Linta: U Hrvatskoj postoje poznata grobna mesta u kojima se nalaze posmrtni ostaci najmanje 230 Srba
 

Linta napominje da Josipović i Milanovićeva Vlada nisu ništa konkretno učinili za rešavanje ključnih problema Srba u Hrvatskoj i proteranih Srba, te osuđuje najave Hrvatske o uslovljavanju Srbije u pregovorima sa EU.

 

Hrvatima žao što Šešelj nije osuđen

"Takvim ponašanjem nastavljaju Tuđmanovu politiku čiji je glavni cilj bio stvaranje hrvatske države bez ili sa što manje Srba. Ako se takva politika nastavi u narednim godinama, preostali Srbi će se postepeno asimilovati ili će se iseliti iz Hrvatske", saopštio je Linta.

 

Linta najoštije osuđuje i izjavu hrvatskog ministra pravosuđa Orsata Miljenića da će Hrvatska usloviti napredovanje Srbije u pregovorima sa EU novim optužnicama i suđenjima za ratne zločine, kao i da kažnjavanje odgovornih za ratne zločine mora ići do najvišeg vrha.

 

Linta navodi da je vrhunsko licemerje da to govori ministar pravde države u kojoj su naredbodavci i izvršioci brojnih ubistava Srba i dalje na slobodi, u kojoj se "Oluja", kao najveće etničko čišćenje provedeno posle Drugog svetskog rata u Evropi, slavi kao nacionalni praznik.

 

On podseća da u Hrvatskoj postoje poznata grobna mesta u kojima se nalaze posmrtni ostaci najmanje 230 Srba, u kojoj niko nije odgovorao za masovno otimanje, pljačkanje i uništavanje srpske imovine, u kojoj se ne kažnjavaju odgovorni za brojne incidente usmerene prema Srbima.

 

"Navedenom izjavom Miljenić šalje jasnu poruku da su bile neiskrene izjave najviših hrvatskih zvaničnika da će Hrvatska pomoći Srbiji na putu ka EU", istakao je Linta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here