Igrom čuvaju srpske korene

0

Srednji ansambl FMD Izvora iz St. Galena
 

Kulturno-umetnički program su otvorili klinci iz Altštetena igrama iz Šumadije, autora Srđana Krstića, potom su nastupali srednji ansambl FMD Izvor sa igrama iz okoline Budžaka, u koreografiji Ljubomira – Mile Cujčina i FMD Kolo sa igrama iz Leskovca, koreografija Ace Pavlovića.

Domaćin je izveo igre iz Jesenice, koreografija Srđana Krstića. Posle toga je usledila podela zahvalnica gostujućim udruženjima i nastalo je narodno veselje. Dodajmo i to da je za ovu priliku stigao orkestar Džet-set.

 

– Došli smo da bodrimo našu decu jer je lepo kada se naša tradicija prenosi sa kolena na koleno i ovde u dijaspori. Moja ćerka Nataša igra u Izvoru i pratim je na svim zabavama i dičim se time -izjavio je ponosni tata Duško Markozić rodom iz Ilove, a živi u St. Galenu.

– Lepo je kada se naša deca druže i zato se odazivamo svim društvima koja nas zovu da gostujemo na njihovim zabavama. Večeras smo gosti našim dragim domaćinima iz Altštetena i verujem da ćemo uskoro vratiti ovako lepo druženje i gostoprimstvo – kaže predsednik FMD Kolo Rajko Tomić iz Nojhauzena.
 

Hvala "Vestima"

– Zahvalio bih se svim gostima, a posebno našim dragim vršnjacima iz St. Galena i Nojhauzena što su došli i uveličali ovu našu zabavu i verujem da će se i ubuduće naša deca družiti uz igru i pesmu.
Zahvalan sam našim dobrovoljcima bez kojih realizacija ove zabave ne bi uspela, a to su konobari, vredna omladina u šanku i vredni personal u kuhinji.
Koristim priliku da se zahvalim i našim "Vestima", koje prate sve naše aktivnosti – izjavio je predsednik SKK "Sveti Sava" iz Altštetena Ljubiša Mirić, rodom iz Prizrena, a živi u Dipolsau.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here