Ima li smisla šminkanje na plus 40?

0

Sa ovako "teškom" šminkom sačekajte do večeri
 

Šminka se topi na visokim temperaturama, zato dobro birajte komad po komad za svoj letnji neseser.

 

Maskara bi trebalo da bude vodootporna, iako smo sklone da je inače izbegavamo jer se teže skida. Ona je dobar izbor jer se neće topiti i neće se preslikati na gornje ili donje kapke, a s njom na trepavicama moćićete i da se okupate, ako se za to iznenada stvori prilika.

 

I olovka koju koristite za oko očiju treba da bude vodootporna, pa joj dajte prednost u odnosu na ajlajner, koji je na vrućinama vrlo nepouzdan.

 

Kremu, takođe, pod hitno treba promeniti. Onu masnjikavu, koju ste tokom zime obožavale, treba ostaviti po strani i umesto nje koristiti laganiju, nemasnu i obavezno sa zaštitnim faktorom! Ako koristite BB kremu, dakle onu u boji, kupite nešto tamniju nijansu kako biste je prilagodili tamnijem tenu.

 

Sada na red dolaze puderi, koje je najbolje izbegavati, posebno one teške. Ako je moguće, koristite samo korektor i minimalno pudera u prahu (obavezno ga nanosite četkicom), koji će upiti višak masnoća na licu. Tako ćete izbeći sjaj – barem onaj nepoželjan.

 

Leti umesto rumenila često koristimo bronzer, koji licu daje zdravu dozu sunčane boje. A njega možete da koristite slobodno.

 

I ruž za usne treba da bude dugotrajan i svakako hidratantni. Međutim, leti je mnogo bolji i izazovniji sjaj za usne u nekoj boji. 

 

Za prvu pomoć u torbici uvek nosite vodu za piće, koja kožu hidrira iznutra, vodu u mini raspršivaču za trenutačno osveženje lica i papirnate maramice kojima ćete pokupiti eventualni višak masnoće.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here