Islamisti ubili još jednog Amerikanca

0

Ubijeni Piter Kasig
 

 

Ta ekstremistička grupa tvrdi da je od avgusta pogubila čcetiri strana taoca, a na video snimcima uvek je prikazan jedan maskirani muškarac u crnom koji odrubljuje glavu žrtvi. Na novom snimku sunitski ekstremisti navode da je u pitanju Kasig.

 

Poruka Obami?

Današnji video snimak pojavio se samo nekoliko minuta pošto je američki predsednik Barak Obama napustio Australiju, gde je prisustvovao samitu Grupe 20 privredno najjačih zemalja sveta.

UN su optužile Islamsku države za zločine protiv čovečnosti. Ta ekstremistička sunitska grupa odgovorna je za ubistva, otmice, silovanja i etničko čišćenje stanovništva sa područja na severu Iraka i Sirije koja je zauzela od juna ove godine.

"To je Piter Edvard Kasig, američki državljanin", rekao je na snimku muškarac u crnom s britanskim akcentom. Dodao je da je to pogubljenje izrvšeno zbog slanja američkih savetnika da pomognu iračkim vojnicima u borbi protiv Islamske države.

 

Bela kuća saopštila je odmah po objavljivanju video snimka na džihadističkim sajtovima da utvrđuje njegovu autentičnost.

 

Na istom 15-minutnom snimku vide se džihadisti kako odrubljuju glave desetini ljudi koji su predstavljani kao vojnici sirijskog režima Bašar el Asada.

 

Sve žrtve su otete u Siriji, gde tri godine besni građanski rat.

 

Kasig (26) bio je vojnik u Iraku, prešao je u islam 2012. godine i osnovao humanitarnu organizacija SERA kada je napustio vojsku.

 

U oktobru na video snimku "Islamske države", na kome se vidi ubistvo britanskog humanitarnog radnika Alana Heninga, islamisti su zapretili Kasigu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here