Youtube/ RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal
Protivtenkovski raketni sistem "džavelin"

Prodaja protivtenkovskih raketa “džavelin” kosovskoj strani je “hladan tuš” za Srbiju, ali i za sve nas koji se zalažemo za približavanje američko srpskih odnosa, izjavio je danas direktor Centra za proučavanje globalizacije Dejan Miletić povodom odluke SAD da prihvati zahtev Prištine o kupovini protivtenkovskih raketa.

– S jedne strane su kosovske bezbednosne snage i njihovo prerastanje u oružane snage Kosova koje bi samostalno mogle da deluju, što je neprihvatljivo po rezoluciji 1244, a s druge strane verovatno tu ima i određene korupcije jer ta sredstva od 175 miliona koja su najavljena, prelivaće se prema određenim posrednicima u tom procesu – naveo je on za Tanjug.

Miletić kaže da ovako nešto nije trebalo da se desi, i dodaje da smatra da je krajnje vreme da SAD sa reči pređu na dela i da odnose sa Srbijom ne grade kroz retorku već kroz konkretne poteze saradnje.

Kada je reč o političkim pritiscima Nemačke i Velike Britanije upućene Srbiji, Miletić kaže da se radi o dodatnom pritisku njihove diplomatije i pokušaju da se u kratkom roku iznude ustupci Srbije u narednom periodu.

– Ovde se radi o očajničkom potezu nemačke i britanske diplomatije koji s jedne strane imaju takozvano Kosovo koje nema institucije, a ni kapacitete da ostvari tu nezavisnost, a s druge strane su frustrirani činjenicom da Srbija vodi vojno neutralnu i nezavisnu politiku. Oni bi voleli da je Srbija kolonija i da oni mogu da upravljaju Srbijom – ocenio je on.

8 COMMENTS

    • Они се тобоже боје напада наших тенкова баш су глупи пола ће их отићи добили су отворене границе а они што остане напашћемо макетама.

  1. hahahahahahaha. Cuj hladan tus za Srbiju. Pa sta ste bre ocekivali, a? Da se Srbiji koja je uz Putina, koja je uz Kinu, uz Orbana, nada se Trampu, da Rezoluciju 1244 postuju??? I sad kao aj , kuku, Kosovo ima protivtenkovske granaye, hahahaha. Imat ce Kosovo jos mnogo toga, jer ova srpska administracija mnogo kalkulise i igra se cora – bake. Skriva istinu od srpskog naroda.

  2. Nema problema za Srbiju, tu su rusi, ali nemogu da didju niti imaju sacim.Imamo i kineze ali njih interesuju samo pare imamo iturke ali oni su na strani kosovara itd
    Krajne je vreme da se gradjanima kaze istina i da se kosovo vise ne koristi za pljacku naroda i laz

  3. To su vam ti srpski prijatelji, smiju vam se u lice dok daju nož vašim dušmanima da vas ubijaju.

  4. Да западњаци показују и даље непријатељство према Србији, истина је. Они су били и биће увек непријатељи наше земље. Било какав уступак српске власти ништа неће значити, тражиће још. Што се тиче овог наоружања то ништа не значи. Наши артиљеријски и ракетни системи покривају Косово. Њихови господари су губитници и они би хтели да са овом малом накарадном творевином тзв. државом уз помоћ њихових околних пријатеља разбију српски народ. Без обзира на све Србија ће изаћи као победник.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here