Zvezdin veteran Stratos Perperoglu je na dobrom putu da uđe u društvo igrača sa najvećim brojem odigranih utakmica u Evroligi, međutim iskusni Grk otkriva kako je pre nekoliko godina mislio da je njegova karijera gotova.

Perperoglu je imao ogromnih problema sa zdravljem, pošto mu je otkrivena tromboza krvi u venama.

Bilo je to uoči Eurobasketa 2011.

– Znao sam sve o tome jer je moj otac imao sličan problem, međutim bio sam iznenađen, jer mi je bilo tek 26 ili 27 godina. Kao da me je neko udario čekićem kada sam čuo za to – objašnjava Grk u izjavi za Evroligu.

Tada igrač je Panatinaikosa morao je da pauzira čak šest meseci, koliko su trajale terapije.

– Dali su mi preparat protiv zgrušavanja krvi. Zbog toga nisam mogao da igram. Bilo bi opasno kada bih igrao, jer bi došlo do unutrašnjeg krvarenja.

Tada je pomislio da je to kraj njegove košarkaške karijere.

– Iskreno, nisam znao da li ću ikada moći da igram ponovo. Čuo sam priče o mnogim igračima koji su imali sličan problem i da je to velika pretnja po karijeru.

Ipak, sjajni košarkaš se vratio na teren sredinom sledeće sezone.

– Dugo sam čekao svoj povratak. Verovao sam u Boga, to mi je pomoglo da prebrodim ovaj period u životu.  Previše stvar doživljavamo zdravo za gotovo. Tako je bio slučaj i sa mojom karijerom. Mislio sam da ću moći da igram zauvek.

Sada je veoma oprezan.

– Svaki put kada se povredim, kao prošle sezone, kažem doktorima da provere vene, za svaki slučaj. Vodim računa o ishrani. Imam lekove kod sebe, za svaki slučaj. Svestan sam da moram da se čuvam – naglasio je Perperoglu.

Izvor:
Vestionline, sportklub.rs

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime